Schengen Visa

Schengen Vizesi | Namila


Schengen Vize başvurusu için profesyonel ekibimizden destek alın ve sürecinizi online takip edin.

İletişim: +31 6 25 31 62 42 

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. 

Günümüzde Schengen Antlaşmasını kapsayan ülkeler:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya.

NamilaVize Schengen Vizesi için de başvurularınızı yapabileceğiniz bir vize danışmanlık hizmetidir. Web sitemizden Schengen Vizesi için Gerekli Evrakları öğrenebilir ve başvuru yapmak için aşağıda bulunan irtibat numaramız ile iletişime geçebilirsiniz.

Schengen ülkeleri arasındaki vize serbestisi sayesinde birlik üyesi ülkelerin vatandaşları, sadece kimlik ya da pasaportları ile bölge içinde seyahat edebiliyor. Bölge dışında kalan kişilerden ise vize talep ediliyor ise vize başvurusu yaparak istedikleri birlik üyesi ülkeler için işlemleri başlatabiliyorlar.

 Schengen, aynı zamanda uygun kurumlarca verilen ve birliğe bağlı ülkeler içinde seyahat etmeye izin veren bir vize türüdür. Schengen bölgesini oluşturan ülkelere bu belge ile giriş yapılabiliyor. Şartlara bağlı olarak bu vize ile birden fazla ülke de ziyaret edilebiliyor.

Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Gitmek istenilen yerin temsilciliği aracılığı ile Schengen vizesi alınabilir. Vize başvurusunda bulunacak kişiler, öncelikle ilgili kurumun talep ettiği belgeleri temin ettikten sonra internet üzerinden e-randevu alarak işlemini tamamlayabilir.

Ülkeden ülkeye istenen şartlar değişkenlik gösterse de Avrupa Birliği üyesi ülkelerin talep ettiği belgeler genellikle aynı.

·         Başvuru form

·         Fotoğraf (istenen sayıda, Schengen vize fotoğraf ölçüleri ile uyumlu)

·         Pasaport

·         Uçak bileti rezervasyonu

·         Otel rezervasyonu

·         Yurt dışı seyahat sigortası

·         Banka hesabı bilgileri

·         İkametgah

·         Nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopisi

Kişi çalışıyorsa istenen vize başvuru belgeleri çoğalıyor.Çalışanlardan İstenen Schengen Vize Başvuru Belgeleri

·         İş veren mektubu

·         İşe giriş bildirgesi

·         4A hizmet dökümü

·         Maaş bordrosu

·         Faaliyet belgesi

·         İmza sirküleri

·         Vergi levhası

Vize başvurusu yapmayı düşünen ama çalışmayan kişiler, masrafları karşılayacak bir sponsor göstermeli. Ebeveyn ya da eş, sponsor olabilir. Vize sponsorluğu hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Schengen vizesi başvurusu yapmayı düşünen emekliler, emekli kartlarını evraklarının arasına ekleyebilir.

18 yaş altı kişiler ise ebeveynlerinden temin edecekleri muvafakatname ile schengen başvurusu yapabilir.